Friday, January 22, 2010

Leaota, Muchia Lacului de argint

Duminica trecuta zapada fiind prea putina pentru a schia, am decis sa iesim la o tura. Noua omuletzi voiosi am pornit dis de dimineatza catre Moieciu. Cerul era perfect senin, temperatura pe la vreo -6 grade. Telul era muchia Lacului din Leaota, singurul traseu pe care inca nu il parcursesem din versantul Branean al Leaotei.
Cum nimeni nu mai fusese pe acolo, seara adun ultimele informatii de la Mihai Moiceanu, stiind ca este unul din colturile lui preferate de fotografiat. Astfel decid ca nu mai are rost sa urcam si pe Gorganul, si alegem o varianta pe v.Moieciului Rece care ne scoate rapid in muchie. Ajungem la stana foart6e bine intretinuta de langa lac (care acuma era total ascuns sub zapada) unde dejunam. Scopul era de a urca in creasta principala, pe Dudele, si apoi de a cobora pe muchia alaturata. La iesirea din padure vantul a inceput sa bata cu putere, iar cand am ajuns la golul alpin era furtuna in toata regula pe creasta, cu un frig si vant taios Ceatza si norii care au invadat amenintator toata partea superioara a muntelui. Pentru toata lumea era evident ca a incerca sa urcam in aceste conditii era din start sortit esecului, in plus nu am fi vazut absolut nimic. Prindem o poteca in coasta care ne scoate pe muchia alaturata, care este drumul din Dudele pana in Moieciu, pe la "bisericutza". Coboram pe acest drum si admiram vedera superba spre versantul vestic al Bucegilor, imbracat in strai alb. Din dreptul "bisericutzei" o luam direct la vale spre masinile parcate pe drumul forestier.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

1 comment:

Silvique_ms said...

Misto rau pozele pe care le pui.

Insa sunt destul de greu de vizualizat. Pe blog le afisezi intr-un format prea mic, iar daca dau click pe ele, sunt afisate la un format prea mare. Ar fi dragut daca le-ai afisa pe blog la un format mai mare - gen latura mare 800px.

:)