Monday, November 10, 2008

Malaiesti-Tiganesti-Scara

A doua zi din w.e. de la Malaiesti vremea a fost superba. Cu greu am reusit sa ne trezim si apoi sa ne urnim dupa lunga noapte de sambata (parerea mea e ca daca inoptati pe la Malaiesti si aveti businessuri de munte mai bine dormiti la cort sau la anexa, aici nu sunteti la o cabana din Alpi unde dupa ora 22 nici musca nu mai zboara !!!)
Drumul prin valea Tiganesti este superb, zapada este din ce in ce mai mare iar la un moment dat bagam de seama ca mergem pe urme de urs ;) La sugestia fetelor parasim aceste urme si o luam de-a dreptul spre Clincea pe o fatza foarte inclinata, dar numai buna de coborat iarna cu placa. Inaintam spre Scara iar zapada este in multe zone de peste 1 metreu si pt. a rezista la suprafata trebuie sa ne taram in patru labe, mai ales ca nu e nici o urma de turist prin zona. Peisajul spre Crai este magnific iar zona cu platoul Scara ne ofera alte privelisti de vis. Doar zapada mare ni se opune din rasputeri si astfel "reusim" sa facem vreo 5 ore jumate de la Malaiesti pana la Omul, unde ajungem cam epuizati. Dupa 5 minute la Meteo Omul in care salutam prietenii si salvamontistii de acolo si ne refacem resursele de apa pormin la vale, pe Cerbului, unde zapada este sensibil mai mica si ajungem la limita zapezii (si a padurii) odata cu ultimele firicele de lumina. Fetele sunt stresate de urs asa ca inaintam foarte repede, au trecut doar 3 ore si jumate de cand am plecat de la Omul si iata-ne intr-un tren care ne duce rapid in Brasov.
O super tura, dar chiar nu simteam nevoia sa inot prin zapada pana in gat asa devreme in an, adica la inceput de octombrie.














2 comments:

Unknown said...

Laurentiu, it looks great, but i don't understand a single word..what does it say? it seems quite long, maybe important .. ;-)

Laurentiu Barza said...

Actually there are just some comments about the route and the snow...