Tuesday, June 14, 2011

Saint George MTB Marathon

Ma hotarasc in ceasul al 13-lea sa merg la Sf. Gheorghe la bike maraton. Ziua anterioara cu organizarea duatlonului Tara Brasei a lasat urme adanci in programul de somn.
Cu 40 minute inainte de start sunt inca in Brasov. Ajung pregatit la linia de start la 2 minute dupa ce plutonul a plecat la ora fixata. Nu mai am timp sa iau numarul, organizatorii ma indeamna sa prind ciclistii din urma, le multumesc ca m-au lasat sa concurez ! Pedalez rapid si ajung grupul de ciclisti care rula in ritm rapid pe asfalt. Intram in scurt timp pe potecile din padure si impingem bicicletele umar la umar pe cararea ingusta. Depasirile sunt greu de facut asa ca se ruleaza roata la roata.
Pe la km. 6 reusim sa ne ratacim, intr-un grup de vreo 10 ciclisti. Ma uit pe GPS si vad traseul undeva in stanga. Avem de traversat o rapa, pierdem vreo 10 min. si intram iarasi in pluton. Din nou aceeasi concurenti de depasit, noroc ca se ma largeste poteca si ai pe unde sa treci.

Apoi urmeaza o urcare printr-o mare poiana inverzita unde soarele loveste necrutator. Este foarte, foarte cald ! Beau vreo 6-7 pahare cu apa in primul punct de alimentare intalnit, pentru a evita deshidratarea.
Traseul continua prin paduri frumoase (pacat ca nu a fost curatata poteca de crengi) iar apoi pe drumuri forestiere. Marcajul este foarte bun, iar organizatorii foarte amabili. Sare in ochi ca in aproape fiecare post de pe traseu sunt fotografi inarmati cu SLRuri! Dupa o zona cu noroi, la un punct de control organizatorii ung lantul bicicletelor.

Tura lunga are 42 km si 1150m denivelare pozitiva. Urcarea dinainte de Sugas de la tura lunga este interminabila: cel putin 250m denivelare in care trebuie impins la bicicleta pe o panta foarte abrupta prin padure. Prea mult push-bike ! no fun ! Ar fi bine aici ca organizatorii sa gaseasca o alta varianta de traseu...
La inceputul lungii coborari finale constat ca am facut pana :( Cum in spatele meu era un concurent doar la vreo 2 minute, stau si dau la pompa cat pot de repede si renunt sa mai repar pana, a-si fi pierdut timp pretios. Sunt depasit, dar apoi depasesc inapoi si in viteza mare ma indrept spre Sf. Gheorghe.
Urmeaza ceva asfalt... Roata de dezumfla de tot la intrarea in oras si fac ultimii vreo 2-3 km pe janta, trec linia de sosire la vreo 4 minute inaintea concurentului urmator.

A fost o cursa agreabila, prima la care particip dupa cativa ani, o experienta foarte utila inaintea cursei de la Medias, in care am intalnit si mi-am facut prieteni noi.
Nota 10 pentru organizatori, foarte amabili si dedicati. O mentiune speciala si pentru tombola de la sfarsit in care fiecare concurent a castigat 2-3 obiecte !



No comments: