Friday, November 19, 2010

Leaota - muchia Lacului

Sambata trecuta am facut o tura scurta si panoramica in Leaota, pe acelasi traseu din ianuarie cand a trebuit sa renuntam din cauza vremii rele.
Din Moieciu am pornit spre muchia Lacului, dar de data aceasta am intrat mai devreme pe muchie si am urcat fara sa vrem si pe Gorganul, un varf pe la 1600m situat intre Moieciul Cald si cel Rece. Desi poate parea greu de crezut, iarna schiori au fost surprinsi de avalansa pe pantele Gorganului. Din Gorganul urmeaza o coborare in continuare muchiei printre copaceii desi, fara nici o urma de poteca. O protiune de evitat ! Dintr-o mica sa, pe unde am urcat asta iarna, se ajunge rapid la frumoasa stana de pe muchie de unde am urcat pe Dudele. Coborarea am facut-o pe muchia alaturata, unde este si marcaj, si care ajunge direct la Bisericutza. Lacul de pe muchie este de fact o succesiune de vreo 5 balti, care erau partial secate...
Pe varf am intalnit doi biciclisti, care plecasera de dimineatza din Campulung si venisera peste varful Leaota si toata culmea principala si ajunsesera pana la doi pasi de Bucegi. Urmau sa se intoarca in Campulung pe sosea in aceeasi zi. Bravo lor pentru asemenea tura !













2 comments:

SiS said...

10 pentru sarituri!! :-) Faina tura!

Razvan said...

Salut!Eu eram unul dintre cei doi biciclisti pe care i-ati intalnit in Dudele.Sper sa ni se intersecteze cararile si pe viitor!