Monday, July 21, 2008

Un Moldoveanu pe 2 roti !

... sau cum am urcat peste 2500m denivelare pozitiva cu bicicleta in mai putin de 30 de ore !

Cum sambata vremea nu a fost frumoasa, plaurile de Piatra Craiului au cazut si am plecat pe dupamasa, cand vremea s-a mai linistit prin multi cu bicicleta spre Piatra Mare. Drumul (Familiar) in partea de inceput este varza de la exploatarile forestiere (ca peste tot) iar ploaia cazuta in dimineatza acelesi zile facea ca noroiul sa fie de zile mari. Totusi spre surprinderea mea, desi aveam cauciucuri de "dry" bicicleta a urcat ok si pana la cabana am facut 2.h5min din momentul plecarii de acasa din Brasov ! Au fost cateva portiuni in care am impins la bicicleta, are nici una nu a durat mai mult de 3 minute, in total 90% din timp am urcat in sa. Cum inca era devreme si soarele incepuse sa straluceasca peste creste am baut rapid un ceai si am pornit spre creasta, doar din ambitia de a ajunge cu bicicleta sus pe varf, caci stiam ca o sa am o bucata buna de carat in spate. Si nu vroiam sa cobor spre Tamina si sa trec prin mijlocul stanii...
Doar ca nu ma asteptat ca poteca sa fie atat de noroiasa si plina de maslinele oilor care trecusera in ziua respectiva pe acolo.
Sus un peisaj binemeritat, cateva poze iar apoi coborarea, absolut superba, 99,99% pe bicicleta, in mai putin de o ora eram la Dambul Morii, cu tot cu cararea in spate a bicicletei in zona Piatra Scrisa.

Au fost peste 1200m denivelare. Nu aveam sa stiu ca a doua zi aveam sa urc chiar mai mult de atata, in Bucegi !







1 comment:

Anonymous said...

Primul blog meet din Brasov >
Te asteptam si pe tine !
http://powerpuff-blog.blogspot.com/2008/07/brasov-blog-meet-1.html