Wednesday, September 7, 2011

Fagaras: Tarata, Vartopel, Albota (I)

Acum zece zile profitiand de w.e. cu vreme perfacta care se anunta am hotarat sa fac una din putinele ture de hiking de sezonul acesta, mai ales ca tendinita m-a mai lasat. Pe asa vreme Fagarasul cu ale sale inaltimi era destinatia evidenta.
Cum de mai multa vreme vroiam sa repet creasta Albota am decis sa facem o tura de doua zile cu innoptare la cabana Podragul.

Ziua unu a insemnat o lunga urcare pana la cabana Turnul din locul in care am parcat masina (din ce in ce mai jos pe drumul forestier din cauza deteriorarii acestuia). Ideea era de a prinde poteca marcata care urca de la Turnu pe muchia Tarata. Cabanierul mi-a spus ca poteca a cazut in paragina de muuuulta vreme, fiind total impracticabila acuma. Ceea ce este valabil pentru multe alte marcaje din Fagaras, cum ar fi si coborarea de la Fereastra Zmeilor pe valea Arpasului Mare.

Asa ca am urcat de-a dreptul in Muchia Tarata pe o fatza inierbata si de acolo am urmat muchia pana in curmatura Iezerului de unde am coborat la cab. Podragu.


Urcarea directa de la cabana Turnul in muchia Tarata:

Muchiile Podragu, Albota si Vanatoarea:

Muchia Gardomanul:

Pe muchia Tarata:

1 comment:

Miki said...

That's really great!
Thank you very much for a beautiful picture.
greetings from Japan
Best regards, Miki