Monday, March 7, 2011

Patagonia - on the road

O parte insemnata din concediu am petrecut-o in autocar, distantele fiind enorme, Patagonia avand o suprafatza cam de 3 ori cat Romania. Erau de fapt zilele de repaus intre atata alergatura, stateam conforatabil in scaun si priveam peisajul ca la televizor.

"Autobuzul supraetajat ne duce cu 90km la ora peste stepa Patagoneza. Sunt norocos, am locul din fatza de la etaj. Relieful defileaza cu repeziciune in jurul meu: smocuri de iarba, dune de praf si pietre, cate un guanaco, o oaie(caci aici oile nu stau in turme, neavand pradatori) sau un nandu din loc in loc. Sunt multe garduri pe marginea drumului, iar cam la o suta de kilometri zarim acoperisul vreunei casute sau cate o estancia (ferma). Suntem in stepa si este pustiu. Ne e de mirare: Patagonia are o suprafata de trei ori cat Romania si o populatie de sub un milion de locuitori. In medie la cinci minute intersectam cate o masina, in rest banda de asfalt se intinde goala cat vezi cu ochii.
Ruta Nacional 3 este singurul drum asfaltat care leaga centrul Argentinei de sudul Patagoniei. Dupa 25 de ore de mers si 1500km ajungem in El Calafate locul de plecare catre parcul national Los Glaciares."


Masinile parca sunt decupate din filmele americane vechi, dar trebuie spus ca intalnim si multe masini europene mai noi, Sandero Stepway de exemplu, iar taxiurile sunt Logan.

3 comments:

Dumitrel Marius said...

Superb

Andrei C said...

Foarte fain!

veteranul1 said...

Din imagini realizez frumusetea locurilor.Cred ca a meritat timpul petrecut pe acele meleaguri si nu in ultimul rand banii.