Tuesday, March 29, 2011

Vf. Ciucas - valea Tigailor

Toata iarna am pandit cand se va strange suficienta zapada in Ciucas pentru a face cateva coborari inedite cu snowboardul. Acum doua saptamani din biroul meu se zarea Ciucasul mai incarcat de zapada ca in alte dati. Am pornit pe culmea Bratocea pentru a incerca niste valcele in zona. Din pacate firul ierbii era mai mare decat bruma de zapada. Am continuat pana pe varf unde cele doua-trei fire care coborau in valea Tigailor erau cat de cat inzapezite, in rest era mai multa iarba decat zapada. Parca eram la mijolc de Aprilie si nu la mijloc de Martie. Erau multe grade peste zero, am urcat doar intr-un windstopper subtire, iar zapada era foarte grea.
Pe firul vaii Tigailor era atat de moale incat ma scufundam cu totul in zapada in portiunile mai plate. Si era aproape imposibil sa ies din zapada de peste 1 metru si sa ma sui din nou pe placa. Astfel ca o coborare care ne lua de obicei 40min. de data asta ne-a luat 1h si 30min.
La sfarsit ramane satisfactia coborarii de pe varful Ciucas pe snowboard pentru al 7-lea sezon consecutiv, o tura devenita traditionala, dar de fiecare data o experienta diferita.








1 comment:

veteranul1 said...

Frumos!