Wednesday, March 23, 2011

Patagonia - Los Alerces

Los Alerces este un parc national situat in nordul Patagoniei, la 50km de Esquel si cateva ore mai la sud de Bariloche."Alerce" este un copac inrudit cu sequoia si a carui varsta poate trece de 3000 de ani.Cu toate ca parcul este intins sunt foarte putine poteci turistice si acestea foarte scurte: plimbari de o ora - doua.
In rest este padure impenetrabila si varfuri de care nu te poti apropia.
Impreuna cu Radu am incercat sa urcam un astfel de varf si am tot urmat potecute firave prin padure care aveam sentimentul ca sunt facute de mistreti. La un moment dat am ajuns intr-un loc care parea a fi culcusul lor, unde vegetatia de bambusi si alte plante dimprejur era tavalita bine la pamant. Cum caldura insuportabila si taunii agresivi ne macinasera fortele si nervii am decis ca este cazul sa coboram si sa ne intoarcem spre campingul atat de inspirat asezat pe malul unui rau stajuit de "arrayanes".
Abia a doua zi privind tabele cu animalele din parc am vazut ca acolo nu sunt mistreti cu tot felul de animale de care nu mai auzisem. Cel mai impunator animal din zona este puma, dar in tot sejurul in Patagonia nu am apucat sa dam de vreo urma de-a lui.

Lacurile si peisajele din parc sunt superbe, din pacate nu am apucat sa stam mai mult acolo, am trecut in fuga in drumul nostru spre marele sud, doar doua zile sunt total insuficiente pentru a cunoaste parcul national Los Alerces.




2 comments:

Dumitrel Marius said...

uuuuaaaaaaauuuu

ovidiu iordache said...

bre! da` pozele cu ciresu de ce nu le-ai pus? :D