Wednesday, March 16, 2011

Patagonia - Bariloche, Elvetia de la capatul pamantului

La trei ore de zbor de Buenos Aires - in nordul Patagoniei - sa afla un oras cu puternic aer european: Bariloche, supranumit si "mica Elvetie argentiniana".

Bariloche este asezat in forma de amfiteatru pe malul lacului Nahuel Huapi. In vecinatatea orasului se afla cea mai importatanta statiune de schi din America de Sud, iar vara, escalada si ciclismul montan sunt distractii normale in acesti munti stancosi. In statiune e plin de case de vacanta din lemn, unele adevarate palate, nefiind cu nimic mai prejos decat cele din Tirol de exemplu. Exista chiar si un sat elvetian unde se poate manca fondue, dar si alte specialitati culinare elvetiene sau inghetata la "pahar" de 500g!

Cand am ajuns in oras socul era in floare iar ciresele atarnau rosii si imbietoare pe marginea soselei. In cele patru zile am reusit sa facem un mountainbike in jurul peninsulei care gazduieste celebrului hotel Llao-Llao, sa urcam intr-o superba zona de catarate langa Lacul Frey in Cerro Catedral, sa admiram panorama de pe Cerro Campanaro si apoi sa urcam pe Pico de Turistas.


2 comments:

veteranul1 said...

Nu credeam ca sunt atatea locuri frumoase in Patagonia! Exceptionale fotografii!

Marlene Mititeanu said...

Incitant text și chemătoare imagini. Am aflat de ele doar acum, în iunie 2019 !
În martie 2019 am fost 4 săptămâni și noi în Patagonia, inclusiv în zona Bariloche. Text și imagini la: http://www.dinumititeanu.ro/Fascinanta%20Patagonie

Dinu și Marlene