Monday, March 16, 2009

Genunea

Sinaia, 21 feb. zi care a devenit de trista amintire in comunitatea sporturilor albe dupa tragicul eveniment al boarderului mort in avalansa, exact langa drumul de vara...

Ajungem in jur de ora 15 la cota 1400 unde dam de incalzire doua coborari de la 2000, prin zapada dificila, crusta, denivelari inghetate alternate cu zone de powder. A doua coborare o facem exact pe urma primeia, cel mai in dreapta posibil, trecand pe la stana (habar n-am cum se numeste pe acolo), doar ca din cauza cetii foarte dese cu greu ne ghidam.

In sfarsit soseste clipa coborarii, pe un traseu bine stiut de Bubulu, o luam f. in stanga de la 2000, cica ii spune "pe Genune", este powder de cel putin juma de metru, coboram fiecare pe rand, si ne bucuram la maxim. Apoi Bubulu stie o trecere bine ascunsa printre copacei si stanci si ajungem la "defrisetura": aici powderul este pana la brau, panta abrupta dar suficient de larga, maximum speed la vale, era clar cea mai faina coborare pe care o facusem tot sezonul ! Apoi dam in drumul spre Poiana Stanii, acoperit de un strat consistent de zapada, schiem pana la usa masinii pe care o parcasem mai la deal, special pt. naveta.










No comments: