Wednesday, June 29, 2011

Bike Bucegi Alta Ronda !

Am ajuns la masina bucuros ca am luat-o inaintea furtunii care se apropia amenintator, doar era cod galben.
Patru ursi ma asteptau nerabdatori, raspanditi in jurul masinii...

Este doar sfarsitul unei ture epice in Bucegi. Genul de tura pentru care te feliciti ca te-ai apucat de mountainbike!
Exact opusul concursului de la Medias, povestit in postarea anterioara !
Vreme perfecta, teren excelent de biciclat, muntii Bucegi cu peisaje care iti taie rasuflarea, si un traseu ce sunt sigur ca va deveni clasic:
Bucegi Alta Ronda - sau Circuitul Inalt al Bucegilor pentru a folosi o denumire italiana, amintind de Dolomiti :)

Adica: Cota 1400 - Piatra Arsa - Babele - vf. Omu - Batrana - Strunga - Padina - Bolboci - Dichiu - Piatra Arsa - Cota 1400
62km cu 2100m denivelare pozitiva

In afara de tronsonul Cota 1400 - Mioritza care este oribil atat la urcare cat si la coborare(dar este accesul cel mai rapid la platou), restul traseului este surprinzator de ciclabil. Pana la Omul am facut cu putin peste 3 ore dupa care drumul spre saua Strunga este presarat cu urcari si coborari agreabile.
Chiar inaintea noului refugiu Batrana este o portiune de jnepenis unde a trebuit sa port efectiv bicicleta deasupra capului pret de vreo 15 minute, altfel este aproape imposibil de razbit, desisul fiind mare.

Merita remarcata ciorba de la Padina, care este f. buna si ieftina: 4 lei ! Ciorba de la Omu, este ceva mai diluata cu apa, face 10 lei, dar oricum este o hidratare binevenita. In rest de la Padina la Piatra Arsa este drum forestier ciclabil in totalitate. Ca noutate este asfaltul ce urca de la Sinaia si se opreste la intersectia de pe Dichiu catre Padina.

Episodul cu ursii de la Cota 1400 deja este clasic, ii puteti intalni zilnic pe acolo. Intai am crezut ca este un magar care pastea din poienita alaturata, apoi cand m-am apropiat si am constatat ca este ditamai ursul am bagat repede tot ce aveam in masina si eram gata de start. M-am apropiat din nou pentru a face o poza si am constatat ca de fapt era ursoaica cu 3 ursuleti! Pericolul este ridicat in cazul acesta, doar ca ursuletii asteptau disciplinati sa plec pentru a cotrobai dupa mancare prin parcare. Dupa cateva poze si filmulete mi-am vazut de drum incheind o zi de referintza pentru sezonul de vara.



3 comments:

catalinl said...

inspirate poze. Nu stiam ca se pot face atitea in Bucegi pe bicicleta, trebuie probabil si multa perseverenta pentru portiunile prea dificile pe 2 roti. Eu unul as prefera insa drumurile de tara, mai putin agresive la unghi si mai uniforme....

Cristian Petrescu-Prahova said...
This comment has been removed by the author.
Cristian Petrescu-Prahova said...

Frumoase poze. Am inteles si motivul pentru care te-ai apucat de MB: bicla da mai bine in prim-plan decit rucsacul ;)
~cristipp