Tuesday, November 9, 2010

Valcelul cu Fereastra

"Indian summer" (It is an abnormally warm and dry weather period, varying in length, that comes in the autumn time of the year, usually in October or November, and only after the first killing frost/freeze)

este vremea pe care am avut-o in ultimele zile si de care am proftitat pentru a face mai multe ture decat in toata vara la un loc. Astfel in doua week-enduri consecutive am reusit sa fac doua iesiri in Crai si doua in Bucegi insumand un total de peste 6000m denivelare pozitivala la care se adauga peste 1000m denivelere pe mountainbike, intre aceste doua weekenduri.

Prima tura a fost pe Valcelul cu Fereastra din Crai cu continuare pe Braul de Sus, Ascutit, Padina Popii, Plaiul Foii.
Vreamea a fost insorita dar din pacate pe versantul vestic al Craiului soarele nu prea mai ajunge, asa ca este umbra si racoare. Deci recomandarea mea pentru iubitorii soarelui este revina in Westwand la primavara. Pe valcel erau si cativa centimetrii de zapada, cazuti cu vreo 3 zile inainte. Soarele l-am intalnit cand am iesit pe braul de Sus, care este foarte frumos, dar din pacate atat de scurt. Dupa ce am asteptat apusul pe creasta am coborat la lumina frontalelor pe Padina Popii.
















3 comments:

Dumitrel Marius said...

vremea a fost excelenta :)

Turambar said...

Mai, voi v-atz dus pe acolo sa facetz gimnastica acrobatica, or what?

:) :friends:

Joke aside: sint invidios. Un traseu superb, pe o vreme superba, intr-o companie superba. Chapeau :)

Oana said...

Hehe, si la Piscul Baciului ne-am intersectat :)
http://picasaweb.google.com/chyoaoa/ValcelulCuFereastra#5541203588225472050