Wednesday, February 3, 2010

Ciucas, culmea Bratocea, v. Tigailor

Samabata trecuta am avut o alegere dificila de facut, intre un concurs de ski de tura, o iesire in Bucegi sau o tura in Ciucas. Pana la urma am plecat cu Live si Ciri spre pasul Bratocea. Acolo intamplarea a facut sa dau peste Silvia (ale carei aventuri sunt foarte frumos povestite la http://silvique.blogspot.com ), Catalin si Luci care se echipau pentru a porni in aceeasi directie cu noi.
Peisajul autentic de iarna ne indeamna la pozat, eu si Catalin ramanem in urma sa cautam cele mai potivite cadre. La un moment dat o panta cu zapada pufoasa ne indeamna sa facem o coborare ad hoc. Pierdem trei dintre partenerii de tura care o iau pe skiuri spre varf, unde vom ajunge si noi la vreo 40 de minute dupa ei si alte cateva zeci de cadre trase.
Coborarea pe fatza de sub varf nu e prea grozava, vantul cu transport de zapada a facut ca fatza sa fie acoperita de crusta, care se amesteca cu powder.
Apoi decidem sa coboram pe Valea Tigailor, pentru mine fiind a 5-a iarna la rand cand fac asta, o coborare deja traditionala. De data aceasta zapada era afanata si ne-am afundat foarte tare, primavara se inainteaza mult mai facil si multi dintre arbusti sunt acoperiti total de zapada.
Ajungem in valea Berii unde surpriza este neplacuta: au bagat plugul pe drumul forestier, si e putina zapada pentru a cobori pe skiuri si foarte multe pietre. Eu totusi avand snowboardul vechi la mine ma incumet o sa iau la vale si ajung rapid pana la sosea.

Pe ansamblu a fost o tura frumoasa si fotogenica, intr-un munte al carui potential pentru ture de iarna este mult subestimat. Astept sa ma intorc acolo cu prima ocazie, am ochit vreo 5 coborari superbe ;)

  
 

2 comments:

Silvique_ms said...

Dap, arata mai bine la dimensiunea asta! ;)

Nu imi dau seama ... daca iti truncheaza fotografiile, poti sa maresti latimea cloanei de post cu cativa pixeli:
#header-wrapper {
width:aaapx;
#outer-wrapper {
width: aaapx;
#main-wrapper {
width: 670px;
#footer {
width:aaapx;

Unde aaa este numarul existent + numarul de pixeli pe care ii adaugi (recomand 20px); 670px este 650px (cat cred ca e acum setat) plus 20px (pe care ii recomand).

Asa... ;). Multumesc!

adi said...

Frumoase locuri !!!