Monday, November 3, 2008

Branza buna in burduf de Bran(ean) !!!

In ultimele vreo 2 saptamani am fost de vreo 3 ori in zona Bran si de fiecare data am fost neplacut surprins de atitudinea branenilor, care isi confirma renumele lor scotian la care se adauga si puternica infuzie venita din sudul tarii ca doar nu degeaba zona a ajuns "micul Bucuresti" (se stie prea bine cine sunt si de ce vin in zona marea majoritate a acestora...).
Cateva faze foarte recente:

1. pt. a intreba cel mai optim drum sunt supus unui adevarat interogatoriu, de genul "de unde esti ?" urmat de multe alte intrebari la care localnicul concluzioneaza "... am vrut sa verific ca intr-adevar esti din Brasov ! " sic ! dupa care mi se indica intr-adevar cea mai eficienta cale pt. a-mi continua drumul...

2. pe un deal, pe un drum: un carutas se opreste si ma intreaba ca: ce fac acolo ? -Poze ! - cu cine ai vorbit ? cine ti-a dat voie ? - ?!? loc public ! care-i problema ? - poate vrei sa dau un telefon si sa nu mai faci poze pe aici !!! - wtf ???

3. alta data, in acelasi loc ca la pct. 2 si aceeasi faza ca la pct. 1 !

4. prin ianuarie, pe drumul principal, coboram cu placa de la munte, si unul cu o dacia papuc gata sa dea peste noi, practic ne-a sters hainele, a cotit sa intre intr-o curte fara sa tina cont ce pe drum eram si noi pietoni nevinovati, si apoi tot el cu gura mare ca de ce nu-i facem loc ! cat pe ce sa-i dau o placa in cap, noroc ca s-a potolit la timp ! sa mai spunem ca duhnea cat colo a alcool, ca de altfel si carutasul de la pct. 2 (si era 12 ziua) !

Asa ca acuma am inceput sa bag ture in zone mult mai putin atinse de turism (desi sunt mai aproape de Bv. ca Branul), unde localnicii se opresc din treaba lor foarte amabili cand le facem poze si vorbesc cu placere cu noi.











2 comments:

Fluture said...

Pai zi-ne si unde sunt facut pozele :-) Hai ca nu mai zic la nimeni.

Laurentiu Barza said...

Pai astea chiar sunt facute in Bran/Poarta !