Thursday, October 15, 2009

Long, thin, elastic lifeline ! Cascade de Courmes. Canyoning

Acum 10 ani puneam poza asta pe alpinet:
http://alpinet.org/bin/foto/showfoto.php?lng=ro&item=814&vot=0
uitandu-ma cum niste nebuni coboara o cascada ce parea ca porneste din cer.
Dupa 10 ani am coborat-o si eu, ca pe ceva firesc, cu bucuria imensa sa ma simt ca un paianjen tesandu-si plasa. Niciodata firul vietii nu a parut mai fragil ca atunci, cand doar un fir de ata si cateva zeci de metrii ma desparteau de pamant iar cascada ma acoperea cu o ploaie fina, o binecuvantare intr-o zi torida de vara.

Multi ani cascada, de fapt tot canyonul de la Courmes a fost interzis din cauza autoritatilor locale si a localnicilor "prietenosi" fata de canyoneri si sportul lor nebunesc.

Se pare ca lobbyul sportivilor a reusit si acuma exista permisiunea de a cobor acest canion. La sfarsitul lui august impreuna si la sugestia lui  Lolo si Alex  (carora le raman foarte recunoscator) am avut ocazia unei coborari fulger a acestui canion: 3 ore in topo, noi intr-o ora jumate eram gata, jos pe asfaltul incins. Cascada de 65 de metrii, din care aporape 50 total suspendata in aer este punctul principal de atractie si a fost hit-ul seriei de canioane pe care le-am strabatut aceasta vara. Senzatii garantate.De partea cealalta a aparatului de fotografiat de data asta:






No comments: