Thursday, August 6, 2009

Lucerna, in inima Elvetiei

Weekendul trecut am dat o fuga in Elvetia, unde se afla unii dintre muntii cei mai apropiati pornind de la Frankfurt.
Planul initial era sa urcam ceva munti dincolo de Lucerna, dar unele probleme avute cu masina inchiriata ne-au cam intarziat plecarea. Pacat caci ziua a fost cu adevarat superba.
Totusi la oficiul de turism din Lucerna am avut norocul sa dam peste o lucratoare pe cat de amabila pe atat de competenta, a stat cel putin 20 de minute sa ne explice diversele ture ce le mai puteam face la ora aceea, ne-a gasit cazare si ne-a dat prognoza exacta pe ziua urmatoare (ploaie de la ora 12...)
Tot de la ea am aflat ca era 1 August, ziua nationala a Elvetiei si toata lumea urca pe munti sa sarbatoreasca. Conform sfaturilor primite am urcat cu trenuletul si telecabina pe Stanshorn si am admirat sarbatoare dintr-un loc de unde vedeam zece lacuri si foarte multe localitati. Artificiile si multimea de focuri aprinse in munti, unele in forma steagului Elvetiei, au fost de neuitat.














Sa mai spun ca am ajuns pentru a doua oara la Lucerna, dupa cativa ani buni, si peisajul l-am gasit chiar mai frumos decat il stiam, cu nimic mai prejos comparat cu cel de la Zermat sau Grindelwald.

No comments: