Thursday, May 26, 2011

8 in Crai

O tura cu bicicleta de jumatate de zi in Piatra Craiului, in forma de opt, acum o saptamana:

Zarnesti - Magura - Pestera - La Table- Brusturet - Dambovicioara - Ciocanu - Sirnea - La Table - Prapastii - Zarnesti. 52 km, 1500m denivelare pozitiva.

Cateva observatii: am urcat pe la Magura-Pestera pentru a sta la soare, dar este mult mai ciclabil o urcare prin Prapastii, iar vara este cat se poate de placut.
Eram curios sa vad noul asfalt pe portiunea Dambovicioara-Ciocanu: este fantastic de urcat acum, sa speram ca traficul nu va deveni prea dens din cauza amenajarii facute... este oricum halucinant cum asfatul se opreste pe limita de judet intr-un loc al nimanui !

Transmisia la bicicleta mea era praf asa ca pe unele portiuni mai abrupte dar ciclabile a cam trebuit sa imping la ea. Intre timp am ajuns la service si am schimbat-o complet... "got a new bike now !" :)
Spre final o pana la roata a pigmentat o tura foarte reusita in ansamblu.




Tuesday, May 24, 2011

Bike Neamtului - Vf Tigai


A fost ultima tura de bike din sezonul trecut. Incercam pt. a n-a oara sa urcam la Omu pentru a da un bike pe Clincea. Si din nou vremea ne-a zadarnicit planul. Pe 21.11.2011 a venit in sfarsit iarna si in Bucegi si zapada a pus stapanire pe vf. Omu. Asa ca am plecat pe un traseu mai modest, pe valea Azugii si apoi la deau pana la Vf. Tigai 1699m din muntii Neamtului. Varf care pentru mine era o premiera, de fiecare data cand am ajuns in Neamtului am coborat mai devreme de pa creasta, pe la Lacul Rosu. De pe varf a urmat o scurta balaureala nocturna in care am fost un pic rataciti :P pana am dat de un drum forestier care ne-a scos din nou pe Valea Azguii. Am ajuns la masina pe luna plina, inghetzati la -2 grade cat coborase termometrul.




Filmul facut de Bubulul, edificator de altfel:


Thursday, May 12, 2011

Patagonia slide show HD

Pentru calitatea cea mai buna de vizionare selectati 720p din optiunile de redare ale video-ului.